מנשך הפוך אצל בת 5

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/06/2005 | 18:09 | מאת: חדווה

שלום רב, ביתי בת 4 ו10 חודשים. בבדיקת אורתודנט הוא מצא כי המנשך שלה הפוך כתוצאה ממבנה השיניים העליונות. הוא מציע כי נמתין עד צמיחת השיניים הקבועות ונשים קוביות. מנגד טוענת רופאת השיניים כי רצוי להתחיל כבר עתה למרות שאין בפלטה, עכשיו כדי להבטיח כי לא יהיו בעיות בעתיד. באיזה שלב רצוי להתערב??? האם ילדים בגיל הזה מצליחים להתמודד עם הפלטה? הרבה תודות חדוה

01/07/2005 | 23:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חדווה ותודה על פנייתך לפורום, אני תומך ברופאת השיניים שלך. הבעיה שאת מציינת אינה נובעת ממנח לקוי של שיניים אלא מהתפתחות לקויה של הלסתות שעלולה להחמיר עם תהליכי הגדילה הטבעיים של הילד. לפיכך אין להמתין להחלפת השיניים אלא לנקוט בפעולה מיידית אשר תשפיע על איזון הגדילה של הלסתות תוך כדי טיפול ומעקב עתידיים כדי להבטיח גדילה תקינה גם בעתיד ובקיעת השיניים הקבועות לעמדה תקינה של הלסתות. אין בעיה לילדים בגיל 5 להתמודד עם מכשור אורתודונטי - נהפוך הוא הם מיטיבים לשתף פעולה. עייני ב- www.ortho.co.il בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

20/10/2007 | 17:25 | מאת: כרמית

בתי בת שנה וחצי ובעלת מנשך הפוך גם לבעלי מנשך הפוך האם הגנטיקה פועלת כאן? האם הפרוגנוזה בשל כך פחות טובה? האם יש מה לטפל בשלב זה הן ברמת הטיפול והן ברמת המניעה? תודה

מנהל פורום טיפול אורתודנטי