הרחבת לסת בגיל 25

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

08/05/2005 | 20:34 | מאת: מיכל

דר' איזנבוד שלום, רציתי לדעת האם ניתן לעבור הרחבת לסת גם בגיל 25 ? כיצד זה מתבצע? הלסת העליונה שלי צרה מדי וזה מפריע לי מאד. עברתי כבר שני ישורי שיניים- בשני עקרו לי שתי שיניים מהלסת העליונה כדי להקל על הצפיפות וכעת השיניים ישרות אבל הלסת הצרה עדין מפריעה מבחינה אסתטית.האם יש פתרון?? תודה רבה על תשובתך, מיכל

25/05/2005 | 07:57 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך לפורום, הרחבת לסת עליונה במבוגר מתבצעת על ידי מכשיר להרחבה מהירה מסוג היירקס המולחם על גבי טבעות המודבקות על גבי השיניים (עייני www.ortho.co.il) ובנוסף להכנת המכשיר יש לבצע התערבות כירורגית לצורך חיתוך נקודות ההתנגדות בעצמות הלסת. ההתערבות הכירורגית היא קלה יחסית ונעשית בטשטוש ( סדציה - אין צורך בהרדמה כללית ). צפויה נפיחות קלה לאחר הניתוח למשך 7-10 ימים. מייד לאחר הניתוח מתחילים בפתיחת הבורג שבמכשיר ההרחבה בקצב של 2 פתיחות ביום- דבר אשר מאפשר את הרחבת הלסת. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לטורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

07/08/2005 | 21:50 | מאת: לנה

שלום.. אני בת 14 ואני מתחילה לעשות ישור שיניים. הרופא בדק ואמר לי שאני צריכה הרחבת לסת.. רציתי לדעת אם להרחבה של הלסת תיהיה השפעה על המראה החיצוני של הפנים, האם יכול לקרות מצב שהפנים שלי ישתנו מבחינה חיצונות בכל צורה שהי מהרחבה הלסת?

מנהל פורום טיפול אורתודנטי