אז איפה הן זכויותי למרות הביטוחים המשלימים?

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

14/08/2009 | 16:32 | מאת: טיליה

שלום, אני מבוטחת בקופ"ח מאוחדת ורכשתי את כל הביטוחים המשלימים, לרבות ביטוח "שיא" שאמור לפתור את כל בעיותיו הביטוחיות-בריאותיות של חבר הקופה לכאורה. לפני כחודשיים, בעקבות בדיקת כירורג, נשלחתי עם ממצאי הבדיקה (הפולשנית אם לדקדק) לבירור מקיף, כאשר הכירורג נקב בשמו של מומחה לעניין הספציפי ממנו אני סובלת, שעמד בראש המחלקה הרלוונטית בבי"ח וולפסון. התברר לי שאותו רופא (לא רוצה לנקוב בשמו בפרהסיה) קיבל מנוי ומנהל את אותה יחידה באיכילוב עכשיו, במכון גסטרו. אותו רופא ראה את מכתב הכירורג וציין על גבי סיכום הממצאים איזה 4 בדיקות עלי לעבור. בין היתר ציין שעלי לעבור פרוקטוגראפיה (דפקוגראפיה) וכבר במקום נקבעו לי תורים לכעבור חודשיים שלושה. את הבדיקה הספציפית הזו ניתן לעבור במספר מצומצם למדי של מרכזים רפואיים גדולים בארץ ולא בשום מקום אחר. בעבור הבדיקה הזו נדרשתי לשלם סך של 1,049 ש"ח ונאמר לי מפורשות במכון הגסטרו שאינם מקבלים התחייבות קופ"ח וכי עלי לשלם להם, אם כי אני יכולה לתבוע החזר מהביטוח המשלים אם יש לי כזה (וכאמור יש לי גם את המשלים של המשלים). רופא המינהל האזורי בקופ"ח אמר לי חד משמעית שאין קוד לבדיקה הספציפית הזו, ועל כן הקופה איננה מכירה בבדיקה וכמובן שלא בהוצאה. מדובר בבעיה רפואית תפקודית לא קלה שכרוכה בירידה תלולה באיכות החיים וכאן שאלתי: מה אני יכולה לעשות כדי לקבל החזר על הסכום הלא מבוטל שנקבתי לעיל? כמובן שיש ברשותי קבלה (בינתיים עברתי את הבדיקה ושילמתי מכיסי הדל)? אני בת 62 ואין לי פנסיה למעט קיצבת זיקנה של הבל"ל (עד לפני כשנה זו היתה קיצבת נכות עקב מחלה כרונית לא קלה אף היא)? אודה מכל הלב והכיס על תשובה מושכלת ועל עצה איך עלי לנהוג בעניין.

את מעלה כאן שתי בעיות - שאני לא בטוח שהיבנתי עד הסוף אני לא סגור על העיין שבאמת היית אמורה לבצע את הבדיקות במקומות שציינת ולא להתייעץ עם רופא המנהל בכל מקרה = בהנחה שאלה הבדיקות היחידות שאת צריכה לבצע ובהנחה - שאכן זה המצב שאין במקומות אחרים - תפני בבקשה להנהלת הקופה בשאלה איך להתמודד עם הבעייה - אבל שוב - אני מציע לך לשבת עם רופא המנהל קודם

מנהל פורום רפואה ומשפט