יש איזשהם כללים אתיים או מקצואיים לרופאי שיניים?

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

30/04/2009 | 23:34 | מאת: תל אביבית

סליחה מראש על כל שגיעות הכתיב. לא נולדתי בארץ. אך עדיין זא לא סיבה להעניק לי את אותו טיפול בלהות כפי שהעניק לי רופא שיניים שאצלו עשיתי טיפול שורש. הרופא: א) אסר אליי להשמיע כל ציוץ גם כשכאב, בטענה שזה לא אמור לכאוב כי השן כבר מזמן מתה. אך זה דווכא כן כאב. (למרות שתי זריקות ) כל ציוץ נןסח "איי" עורר אצלו ממש זעומה. ב) הוא כל הזמן רטן שהטעלות שלי (אלה שבתוך השן) ממש סתומות - ובכלל שיש לי אותם 4 במקום 3ץ (אפשר היה לחשוב שדווקה כדיי שיהיה לו יותר קשה לעבוד גידלתי לי בתוך השן תעלה אחת בונוס. ממש 3 + 1 חינם) ג) כמו כן רתן למה אני מחזיקה לשון לא בתנוחה שהוא צריך וזה מפריע לו לעבוד. אני חושבת שרופא שיניים ראוי שידע שכשמרדימים חצי המפא - לא שולטים בלשון. והלשון שלי הייתה כלכך רדומה שלא היה לי שמץ של מושג אייפה היא ובאייזה תנוחה היא כרגע (השן דווקה הייתה פחות רדומה והרגשתי כל חדירה של מחט - לפעמים בצורה מאוד דוקרת וכואבת). ד) פיטאום שמתי לב שהוא עובד רק עם כפפה אחת !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (רק על היד השמאלית) ואת המחטים הוא השחיל דווקא ע"י יד ימין.כשהערתי לו על זה הוא עוד יותר רטן ואמר לי שאני לא מבינה כלום ושעם כפפה הוא לא יכול להרגיש אותו דבר את המחט ויכול לדקור לי את הלשון. התעקשתי בתוקף על הכפפה השנייה (עד כמה שאפשר להתעקש בתוקף באמצע הטיפול שורש. בסופו של דבר הוא שם את הכפפה השניה. אבל התחיל לעבוד ממש בעצבנות ובאגריסיביות ולהכאיב לי הרבה יותר. וכבר כתבתי על כך שנאסר אליי להשמיע כל ציוץ. ה) באיזשהו שלב של הטיפול הוא אמר שאם היה יודעה שכל-כך קשה לעבוד איתי - היה מלחתחילה עוקר את השן ולא מטפל בה - במיוחד שמדובר בשן אחרונה של הפה שהגישה אליה כל-כך קשה. (כן עשיו לא רק גידלתילי תעלהאחת יותר מדיי אלא גם הרחקתי את השן לפינה הכי קשת השגה של הפה) בהזדמנות הראשונהשניתנה לי אפשרות לדבר (ובטיפול שורש אין הרבה אפשרויות כאלה) אמרתילו שאם הייתי יודעת דרך מה יעבור בטיפול הנ"ל - באמת הייתי עוקרת. פטאום הוא דיי התרכך. והתחיל לטרץ למה הוא אמר לי ככה. ופטעום לא הגיב בכזאת עצבות על כל תגובה שלי. (ואני בכלל הרהרתיעל אפשרות לעקור כדיי שלשיני בינה יהיה לאן לגדול.) ו)וזה כבר נראהאה שולי, אבל כל פעם שהוא שם סנקשין - הוא או נעץ אותו בצורה כואבת או דחף אותו בכלל לתוך גרון בדיוק איפה שיש בלותות של אינסטינקט ההקאה. דרך אגב בהחלט עוזר להתמודד עם כאבים - כי המחשבות היחידות שרצות זה איך לא להכקי עליו בזמן הטיפול. דווקא הצלחתי להתאפק(בדיאבד - לצערי) . מלוואחי טיפול שיניים זה סטרס. למה להוסיף עוד יותר ולהפוך אותו לסצינה מסרטי איימה? האם אני יכולה לטבוע על משהו - כשאין לי שום הוכחות וזה למעשה מילה שלי מול המילה שלו?

אבל לתבוע על מה? על חוסר נימוס? את יכולה פשוט לא ללכת איליו. אם היה נגרם לך נזק - הייתה לך אפרות תביעה

מנהל פורום רפואה ומשפט