שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

22/11/2008 | 11:09 | מאת: אדם

שאלתי בעבר , אחי שעבר תאונת דרכים ונחבל בראשו,יש פגיעה באונה המצחית, בעייה קוגנטיבית בזיכרון הקצר וחוסר מודעות למצב החדש..היה בשיקום 3 חודשים עם טיפול מינימלי,שוחרר בימים אילו עם המלצה :השגחה 24 שעות,המשך טיפול קוגנטיבי,היות והוא רווק הומלץ למגורים בנפרד עם מטפל. חלק ממהתנהגות הלקוייה מתבטאת בחשיבה בלתי שיפוטית ולא אחראית בעקשנות לעשות דברים כמו בעבר שיכולים לסכן אותו.קופת חולים לא אישרה המשך טיפול יום.טוענים שעליו לקבל סל שיקום מבריאות הנפש ושם אמרו שאינו מתאים לאוכלוסייה הז אחי כרגע שוחרר לבית ההורים הקשישים עם מטפל.ללא תכנית המשך,ללא מסגרת,ההורים יקרסו.למי לפנות?

בעייה מסובכת בסך הכל הבקשה צריכה להיות מופנית לשלטונות הרווחה אבל אין בעייה לפנות להנהלת קופת החולים בדרישות מדרישות שונות הקשורות למצבו של אחיך - זאת כדי לחייב אותם לבצע לפחות את מה שמוטל עליהם

מנהל פורום רפואה ומשפט