לדר רן

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

08/08/2008 | 15:05 | מאת: מירי

ד"ר רן שלום רב! תודה רבה על תשובתך מה- 31.7.08 . אם חובה על הרופא ליידע אותי על הבעיה שטופלה על ידו , אבל הוא לא יידע אותי על אודות האבחנה הרפואית וסיכונים והשפעות ותוצאות היעדר טיפול ומעקב,,,,,,,,,,,,,,, בקצרה אספר בכאב לב ובצער רב כי הייתי אצל הרופא והוא אבחן אצלי מצב שנקרא טרום סרטן בצוואר הרחם. אכן הוא טיפל בממצא אבל ..................הוא לא אמר לי דבר על הממצא, הייתי אצלו בהמשך לגבי עניין אחר לגמרי להוציא לי את ההתקן (טבעת) לפי הזמנתו .הגעתי אליו ואף מילה על הממצא הארור. ועוד הוא לא קרה לי במשך שנים לבוא אליו לבקורת. לאחר הרבה שנים הגעתי אליו שוב והוא בדק אותי ושוב הוא לא אומר לי דבר וחצי דבר אודות הסכנה האורבת לי בהעדר מעקב צמוד.................ובהמשך חליתי בסרטן צוואר הרחם גידול פולשני עברתי ניתוח מאוד גדול וטיפולים. הרי ברור שאם הוא היה מזהיר אותי או הייתי מקבלת הסבר , לא שבוודאי בטוח..............................לא הייתי חולה ,מה גם שנמנע ממני הזכות לטפל בעצמי , ואולי הייתי בוחרת לעבור טיפול מונע כמו כריתת רחם אשר היה מציל אותי מהסרטן.ואם הוא לא לקח אחריות עלי אני הייתי דואגת בוודאי לעצמי לא הייתי ישנה עם ממצא שנקרא טרום סרטן. האם זו לא רשלנות ? ואם חובה עליו היה ליידע אותי אודות האבחנה האם אני רשאית לתבוע אותו , והיכן אני יכולה למצוא עו"ד שמתמחה ברשלנות ואי מילוי חובה . שבת שלום.

יש פה הרבה אלמנטים שאפשר לטעון לרשלנות אבל עילת התביעה תהיה רק אם- המעשה של הרופא גרם לך נזק - נניח באיכות החיים, בחיים עצמם? בקיצור תוחלת חיים? זה יכול להיות הבסיס העיקרי לתביעה

מנהל פורום רפואה ומשפט