זילזול בחלש

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

23/02/2008 | 00:16 | מאת: ראובן

. לכבוד: 22:30 הגיעה שלמה שרה לחדר מיון באמבולנס לביה"ח בילינסון. האחות בדקה לחץ דם וחום וציינה בטופס קבלה שכנראה זאת פריקה. אמרו לנו לחכות לרופא אורטופד שיבדוק אותה. האורטופד ד"ר קידמי בדק את החולה שרה, הראיתי לו שיש הבדל בברכיים והרגל נפוחה. הוא שיחק עם הרגל, בדק אותה ואמר שאין מה לעשות זאת הבעיה של המחלה שלה (שיתוק CP), גידים קצרים וזאת התוצאה של המחלה, והפנה אותנו לצילום רנטגן בברך. חזרנו מצילום הרנטגן והאורטופד ד"ר קידמי אמר שאין שבר ואפשר ללכת הביתה עם המלצה לפיזיותרפיה. במשך כל הזמן הנ"ל שרה סבלה מכאבי תופת למרות שקיבלה זריקה של וולטרן כשהגענו. פניתי לרופא ואמרתי לו שאני חולק על דעתו, ואני מבקש בדיקה של אורטופד נוסף. אז ד"ר קידמי קרא לביטחון ודיבר איתם. אחרי כן הם הלכו. פניתי לאחות, שאלתי אותה מי הרופא האחראי על המיון, הפנתה אותי לד"ר כהן רופא פנימי, הוא ניגש לשרה ואמר נכון שיש בעיה, ויש הבדל בברכיים, והמליץ לעשות לה דופלר (בעקבות בעיה שהייתה לה בעבר.) שוב, נתנו לה עוד זריקה לכאבים. בסביבות השעה 12:00 בלילה פניתי לאחיות ושאלתי "למה לא לוקחים לה בדיקות דם? " ואמרו שאין צורך. בסביבות השעה 2:00 בלילה פניתי לד"ר קליין שהוא רופא פנימי ולפי הבעת פניו היה חסר אונים, והמליץ על זריקה נוספת. בשעה 3:00 לפנות בוקר האחיות לקחו בדיקת דם עם ד"ר קליין. יש לציין כי בכל אותה המשמרת אחותי שכבה במיטה מול חדרו של ד"ר קידמי, ניתן היה לשמוע את בכייה וצעקותיה מכאבי תופת, אך הרופא קידמי לא העיז להתקרב למיטתה ולהתעניין בה. בשעה 4:00 לפנות בוקר שאלתי את ד"ר קליין על תוצאות הבדיקות, ונאמר שייתכן ויש דלקת. בשעה 5:00 לפנות בוקר דיברתי שוב עם ד"ר כהן ושאלתי, "למה לא מאשפזים אותה?" והוא המליץ על עוד זריקה לכאבים. בשעה 7:00 בבוקר התחלפה לה משמרת והאחות אורה שמכירה את שרה מפעמים קודמות (בחדר מיון) ניסתה לעזור לנו מאוד. בשעה 8:00 לקחתי את שרה לבדיקה דופלר וחזרנו עם תוצאות שהבדיקה בסדר. חזרנו למיון, ומנהל חדר המיון ד"ר רוטנברג אמר שאנחנו משוחררים הביתה, אמרתי לו שאני חולק על קביעת האורטופד קידמי ואני מעוניין לאורטופד נוסף שיבדוק את שרה. ד"ר רוטנברג אמר שקביעת האורטופד ד"ר קידמי תקפה ולכן שרה משוחררת מחדר מיון. ניסיתי לדבר אל ליבו, אך לשווא, תשובתו הייתה "אתם משוחררים". עזבתי את חדר המיון (לבד) אובד עצות, ומחפש מוצא. ניגשתי לשרות לקוחות לבחורה בשם תיקי, ניסתה גם היא לדבר עם ד"ר רוטנברג, אך לשווא. מצוקתי הייתה קשה ותיקי הפנתה את בעייתי ליועץ סוציאלי –שלמה. שלמה שגם הוא מכיר את בעיותינו מהעבר, הוא פנה למנהל אורטופדיה פרופסור סולאי. הפרופסור שלח אורטופד בשם לוריא טל. ד"ר לוריא טל בדק את ההיסטוריה של שרה וניגש למיטתה ושוחח עימה, במהלך השיחה ד"ר טל החזיר את הפיקה של הברך למקומה. הכאבים פסקו, אך מכיוון שהיה לילה קשה מאוד שרה אושפזה למחלקת אורטופדיה למעקב למשך 24 שעות. שרה שוחררה אחרי 24 שעות מביה"ח עם קיבוי ברגל למשך 40 יום. היא מוגבלת יותר מתמיד בבית וכן לא הולכת לעבודתה . ולסיום אלמלא "התעקשותי" שרה הייתה משוחררת לביתה והנזק הרפואי שהיה נגרם לה היה מחמיר. אבקשכם לבדוק את המקרה. חבל, שרופא אורטופד גם שוגה בהבחנה וגם מתעלם מתגובתו של החולה. בכבוד רב, שלמה ראובן ת.ד 10338 פתח תקווה טלפון: 0542331007

ממש לא התפקיד שלי לבדוק את המקרה הנזק כאמור לא נגרם מאחר והוא נמנע אבל מכתב תלונה למנהל בית החולים יכול להיות במקום

מנהל פורום רפואה ומשפט