חיוב בשיקום

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

06/01/2008 | 20:31 | מאת: מיואשת

שלום ! לפני כחודשיים וחצי נפל אבי בביתו ונחבל בעינו. הוא הובהל לבי'ח ושם תפרו את החתך ולמחרת נתחו אותו בעין. בזמן שהותו בהתאוששות ותוך כדי שהיינו לידו היה לו קשה לנשום וחובר לחמצן ועם הזמן חובר למכונת הנשמה והורדם. התברר שנדבק בחידק,והחל לקבל טיפול אנטיביוטי שהוחלף כל יומיים כמעט לפי סוג החידק. אח"כ הועבר לטיפול נמרץ שם שהה מעל לחודש ימים, ונאמר לנו שצריך לעבור ליחידת שיקום. במקביל הועבר למחלקה פנימית. הגשנו ערעור על המקום שאמור לעבור והוא לא התקבל ונאלצנו להסכים למקום שהוצע. מאז כשלושה שבועות אבי עדיין במחלקה הפנימית, מצבו הולך ומתדרדר, אינו משוקם כלל ורק משגיחים עליו, הוא מודע למצבו, מיואש, מאס בחיים, נדבק בחיידקים. נראה לנו שמענישים אותו בגלל שערערנו, שזה ממש לא הוגן. אומרים לנו שאין מקום אבל בשיחה שערכתי עם אחת האחיות היא ציינה בפני שההנהלה מחליטה בלי קשר למקום. האם אין אפשרות לחייב לקבלו בשיקום? מה עם אתיקה רפואית? אין לה מקום? שיקול? נגזר עליו להיות מוטל במיטה כמו "בול עץ"?

השאלה הראשונה שישאלו כאן האם האבא בר שיקום או לא - או שהוא סיעודי. לא הצלחתי להבין ממך מה קורה בדיוק כן אני מבין שהמחלקה הפנימית היא מקום שנדבקים ממנו בחיידקים - זה לא חדש. בית חולים הוא לא מקום טוב לשהות בו - ואחרי זמן באמת נדבקים ממחלות של חיידקים שהם חיידקי בית חולים. קשה לי להיכנס להשערה האם עושים את זה דווקא - אני מניח שלא. אבל בהחלט יש מקום אולי שאתם תשבו עם מנהל המחלקה - או אפילו הנהלת בית החולים - ותרדו לשורש העניין לטובת האב

מנהל פורום רפואה ומשפט