אחוז נכות עבור מחלה המטולוגית

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

12/10/2007 | 19:47 | מאת: יעקב

שלום רב! 1. ברצוני לדעת מה אחוז/דרגות הנכות עבור מחלה המטולוגית בשם: essential thrombocythemia essential thrombocytosis ( שם נוסף למחלה) המתאפיינת ברמת טסיות דם גבוה מאוד היכולה לגרום לקרישי שם. . 2. ההמטולוג הגדיר את המחלה כ:"מחלה סרטנית בממאירות נמוכה". 3. ההשלכות העתידיות של מחלה זו היא היכולת שלה להחמיר ( לצערי הרב) ולעבור למחלת סרטן דם חריף- acute leukemia וכן לשבץ מוחי. 4. עד כה עברתי אירוע טרומבוטי (קריש דם) בבטן. 5. שאלתי את העובדת הסוציאלית של המחלקה בבית החולים והיא אמרה לי (אחרי שההמטולוג המטפל שלי אמר לה שמדובר במחלה המטואונקולוגית) :" שכל המחלות - ההמטו-אונקולוגיות במחלקה נעות בין 90 ל- 100 אחוז". 6. האם העובדה שעברתי כבר אירוע טרומבוטי יש לו השלכה לקביעת אחוז הנכות מעבר לעובדה שאני חולה במחלה.? 7. האם העובדה שהמחלה הינה בעלת פוטנציאל החמרה כל כך קריטי יש לו השפעה על קביעת אחוז הנכות? 8. ברצוני לציין שקיום מצבי יציב עם תרופות מתאימות. כאמור אשמח לדעת מה אחוז/דרגות הנכות במצבי - לא מצאתי שום מסמך בנושא זה. בתודה על תשובתך יעקב

צריך להסתכל על ספר הביטוח הלאומי - אבל אני מעריך שבעזרת חוות דעת מתאימה את יכול להגיע לאחוזשזי נכות יפים -שוב בכפוף לחוות דעת המצביעה על הקשר לממאירות

מנהל פורום רפואה ומשפט