אחוזי נכות - תיקון בקע / PHS Repair

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

08/07/2007 | 18:17 | מאת: א.ב.

שלום רב , אני עברתי ניתוח תיקון בקע ישיר גדול המפשעה חד-צדדי ובניתוח להחזקתו שמו רשת בגופי.בוועדה הרפואית שעברתי מטעם המוסד לביטוח לאומי קבעו 0% נכות לפגם גופני זה ומנומק בפרוטוקול : מא' תיקון בקע מפשעתי מוצלח - סעיף 19 ב'. אבקש לדעת שאמנם הניתוח לתיקון הבקע בוצע ע"י החזקתו עם הרשת מזכה 0% נכות או כאן הוועדה בתמימות לא שמה לב לעובדה שהבקע היה במצב שנדרש לשים רשת להחזקתו כדי שלא יחזור ועלכן, נקבע לא בצדק 0% נכות בריאותית לפגם זה. האם סעיף 19 ג' : (בקע גדול חד-צדדי, הניתן להחזרה (Reponibilis) עם הפרעות בלתי ניכרות, הדורש החזקה ע"י חגורה / נכות 10% ), לא רליבנטי למקרה שלי ? יש להדגיש כי הפגם זה בין הפגמים הבריאותיים שנדון בוועדה ועקרונית כל שינוי באחוז קובע להצטברות אחוזי הנכות.לכן, אנא דעתך מאד חשובה לי כי אם יש עילה מוצדקת כדי להביא לשינו בהחלטת הוועדה שקבעה 0% נכות ומה עלי לעשות בנדון רב תודות לך וחן חן בקרב לבי על עזרתך, א.ב.

בהחלט אפשר לערער ולבקש דיון חוזר עם בקשה לסעיך שציינת - אם יש חות דעת רפואית עדיף - וכדאי ללכת עם עורך דין למקום הזה - אשמח לסייע [email protected]

מנהל פורום רפואה ומשפט