קשר סיבתי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

02/07/2007 | 16:37 | מאת: לי

ד"ר לין רן שלום רב! סליחה על השאלות. שאלה לגבי קשר סיבתי בין תנאי שירות לבין פרוץ מחלה. להזכירך אני חילתי במהלך בתחילת שירותיי בצה"ל במחלת אורטיקריה כרונית (אני כבר סובל 9 שנים מהמחלה, זה קשה מאד אני לא מאחל לאף אחד שיקרה לו). הרפוא מסר לי כי הוא יטען שפרוץ המחלה היא בעקבות המתח הנפשי בתחילת השירות זה נכון (בתקופת הטירונות, בבקו"ם ותפקיד החדש). הרפוא יסתמך על מספר עובדות מדעיות אשר מבססים את קשר האורטיקריה הכרונית לבין מתח נפשי (כלומר הוא יצרף אותם לחוות דעת). הם רמזים ולא עובדות מדעיות המעידים על הקשר בין מתח נפשי ואורטיקריה אבל נכון גם לקבוע שאין זה מדעי לפסול לגמרי קשר זה. השאלה : בהיותך חבר ועדות משרד הביטחון, מנסיונך כרופא ועו"ד, האם ניתן להסתמך על העובדות המדעיות בנוגע לקשר הסיבתי ? אבקשך שתעזור לי בתושבה, מחלה זו כבר 9 שנים מלווה אותי בהתקפים מאז גיוסי לצה"ל. תודה מראש.

סביר שבסוף הסופות יקבעו שקיימת החמרה ולא גרימה - ולך זה ממש לא איכפת אלא אם יתחילו לחלק את אחוזי הנכות במצבים האלה שימוש בעורכי דין הוא חשוב - כי כל אחוז קובע

מנהל פורום רפואה ומשפט