סקס ואורגזמה

דיון מתוך פורום  זוגיות ומיניות במגזר הדתי

28/12/2011 | 15:04 | מאת: נופר

אנחנו זוג צעיר (כמעט שנתיים)+1 (8 חודשים). בתחושתי, ישנם מספר דברים שממסגרים את יכולת ההנאה שלנו מאינטימיות. ראשית, התחושה שהכל צריך להיעשות מתוך בצורה מבוקרת ומחושבת ולא סוערת או בלהט הרגע. אין הסתערות או הפתעה. הכל מתוכנן ומאורגן. שנית, חוסר היכולת להשתחרר מחוקי הצניעות שאצלי יצרו תחושה של הדחקת המיניות (לא במובן של בגדים, יותר נפשי ומנטאלי). הדברים האלה, יחד עם דימוי גוף בעייתי מאוד ועם הורמונים משתוללים אחרי הריון ובמקביל להנקה וחוסר שינה, יוצרים קושי בהגעה לסיפוק (אצלי. וגם כשהוא מגיע, זה לא משהו שמרגיש לי שווה את ההשקעה) ומובילים לחוסר עניין בסקס בכלליות. באיזה אופן אפשר להשתחרר מהקשיים ולחזור להנות, בלי להפגש באופן אישי עם מטפל/ת? תודה.

לנופר שלום, קודם כל ברצוני לברך אותך על פנייתך האמיצה. אני יודעת שזה לא היה פשוט לעשות זאת וחשוב לי לחזק אותך שאת בהחלט בדרך הנכונה! התגובה הראשונה שלי היא להזמין אותך להתייחס למצב הנוכחי לא כ"בעיה" אלא כאתגר- ותהליך מאתגר. חשוב מאד שתדעי שמאות נשים צעירות דתיות צנועות פונות לעזרה עבור מצב דומה-בשנות הנישואין הראשונות ובסמוך ללידת הילד הראשון. בעזרת הדרכה נבונה ופתוחה הן נפתחות והופכות לנשים משוחררות וליברליות (כמובן במסגרת ההלכה). בע"ה תעבדו יחד בנושא ובעזרת מאמצים משותפים תופתעו עד כמה מצב זה יסתדר מעצמו ובמהירות! חשוב לי להדגיש, שמדובר כאן בתהליך שנבנה באופן טבעי - לאט לאט ושלב לאחר שלב. לעתים קרובות הלחץ הפנימי דוחק בנו ואנו מלחיצים את עצמנו ללא כל צורך. עצם העובדה שיש לך מודעות כה גבוהה כבר פותרת חצי "בעיה". רצוי מאוד לחשוף את בעלך למושג של "מיקוד תחושתי" . הייחודיות בגישה זו הוא שבני הזוג מפנים את מלוא האנרגיה במתן הנאה לאו דווקא מבחינה אירוטית זה לזו - ולא חייבים בכל מפגש ביחסי מין מלאים. כדאי מאוד שבעלך ישקיע הרבה בחלק הרגשי של הקשר - כאשר הכל נעשה מתוך ביטויי אהבה כנים ולא רק מתוך פורקן יצרים. ההתקדמות שלכם תהיה מדהימה וספקותיך יחלפו בע"ה. בכל מקרה, ההשקעה כדאית!! לגבי שיפור דימוי הגוף שלך היה רצוי להפגש עם בעל מקצוע. לגבי שגרה ושעמום - כמו שמתכננים ומחכים לליל הטבילה כך זוגות לומדים לבחור ולקבוע מראש יום בשבוע שמיועד לאינטימיות שהולכת ונבנית. כולנו יודעים שספונטניות יכולה להיות נפלאה- אך מסתבר שזה עובד רק כאשר שני בני הזוג באותו ראש - באותו הזמן!! נכון שהתכנון גורע במידת מה מהספונטניות - אבל היתרון הגדול בתכנון הוא שהסיכויים שהמפגש אכן יצא לפועל/יתקיים גדלים במידה רבה. במלים אחרות, תכנון מראש מסייע לכך שלבעל יש תשובה מדויקת מראש לשאלה "מה עושים הערב?" אני מבינה מצוין את הסתייגותך מפניה לייעוץ ושאת רואה בזה קושי. דעי לך שכיום גם בחוגים דתיים וחרדיים שמרניים כבר לא רואים בייעוץ הדבקת "סטיגמה". הרבנים לא רק מתירים אלא מעודדים יעוץ מקצועי והפניה לייעוץ אינו חייב להיות ארוך טווח כלל - לעתים קרובות מספר מוגבל של שיחות יכול לתת דחיפה מפתיעה לחידוש הקשר והאינטימיות. הכוונה מקצועית וטובה עשויה להביא אתכם לתובנות איך להמשיך הלאה באופטימיות מחודשת! בברכה חמה דניאלה

מנהל פורום זוגיות ומיניות במגזר הדתי