cpk גבוה מעט

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

26/02/2014 | 23:19 | מאת: אני

שלום, הילד שלי בן שנתיים ו-9 חודשים. נולד עם היפוטוניה וגמישות יתר, קיבל טיפולי פיזיוטרפיה וניתן לומר שכיום הפער המוטורי מצומצם מאוד(כבר רץ מהר יותר, קופץ, חזק יותר בידיו). בגיל שנה וחודשיים עשינו לו בדיקות דם וה- cpk היה 176. הרופאה אמרה כי זה תקין. לאחר כחמישה חודשים, בגיל שנה ו-7 חודשים נעשתה (במקרה) בדיקה נוספת, וה-cpk יצא 290. כעת, בגיל שנתיים ו-8 חודשים, עשינו שוב בדיקה ויצא 266. רציתי לדעת על מה זה יכול להצביע. הערכים אומנם לא גבוהים מאוד אך עדיין אינם תקינים. תודה רבה!!

שלום מדובר בערכים מאד גבוליים ערך מוגבר יכול לרמז לבעיה בשריר ניתן להתיעץ עם נירולוג ילדים עדיף כזה שיותר קשור למחלות שריר דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים