בדיקת דם לתינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

19/06/2013 | 18:26 | מאת: מיקה

00000005050שלום רב, בתוצאות בדיקות מעבדה התקבלו המדדים הבאים עבור בני בן ה-8 חודשים: FERRITIN 20.0 ng/ml RBC 3.64 M/ul HB 10.1g/dl HCT 30.0% NEUT% 19.6 % NEUT.abs 1.5K/ul שאלותיי: 1. האם הנתונים אודות הברזל מעידים על אנמיה או על מחסור קל בברזל? מה המשמעות של העניין? 2. כרגע בני מקבל תוסף ברזל 6 טיפות. יש לציין שמשקלו גדול יחסית לגילו (קרוב ל-10 ק"ג). כמה טיפות עליי לתת לו עקב החסר בברזל? 3. מה משמעות של הנתונים הבאים NEUT% 19.6 % NEUT.abs 1.5K/ul (עשינו את הבדיקה עקב בלוטות בראש שהרופאה חשדה כי הן בלוטות לימפה) תודה רבה מראש, מיקה

מיקה שלום ראשית בבדיקות הדם יש אנמיה כלומר המוגלובין נמוך ביחס לערך המצופה לגיל.מה הסיבה לאנמיה ? האם מדובר בחסר ברזל או סיבה אחרת ? קשה לי מאד לקבוע על סמך המידע המאד חלקי שיש בידי. חשוב לי שאנמיה וחסר ברזל אינם זהים ובהחלט תתכן אנמיה עקב סיבות אחרות חוץ מחסר ברזל. אנמיה שכזו צריכה בירור וטיפול ע"י רופא. במידה ורופא הילדים שלך מסתדר מעולה במידה ולא פני להמטולוג ילדים. לגבי בלוטת הלימפה וספירת הנוטרופלים הקשר ביניהם אינו פשוט או חד ערכי. חשוב בעיקר לבדוק היטב את הילד! רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים