תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

08/04/2013 | 01:27 | מאת: טלי

בני בן 8, ילד בריא וספורטיבי, ללא כל עבר של מחלות, עשה בדיקות דם כלליות (לא בגלל סיבה מיוחדת אלא כחלק מביקור אצל אנדקרינולוג על מנת לוודא כי אין לו חסר בהורמון גדילה). צירפתי את התוצאות החריגות תחילה, ולאחר מכן את כלל התוצאות, האם יש סיבה לבדיקות נוספות בגלל אאוזנופילים שלמיטב הבנתי גבוהים מאוד ביחס לטבלה ונוטרופילים נמוכים? תודה רבה מראש. התוצאות החריגות הן: Neutrophils % - 25.1 Eosinophils %-21.8 Eosinophils #-1.74 Neutrophils % confirm.-27.5 Eosinophils % confirm.-22.1 כל התוצאות: Glucose (B)- 92 Urea (B)-35 Creatinine (B)- 0.47 K+ Potassium (B)-4.7 Na- Sodium (B)-137 Ca-Calcium (B)-9.4 Protein Total (B)-7.2 Albumin (B)-4.3 ALKP-Alkaline Phosphatase-246 ALT (GPT)-18 Ferritin-22 WBC-Leucocytes | -8 RBC-Red Blood Cells-4.67 Hemoglobin-12.1 Hematocrit-36.7 MCV-Mean Cell Volume-79 MCH-Mean Cell Hemoglobin-25.9 MCHC-M.Cell Hb cont.-33 RDW-Red Cell Distri.Width-13 Platelets-450 MPV-Mean Platelet Volume-8.8 Neutrophils % - 25.1 Lymphocytes % - 45.6 Monocytes %-6.9 Eosinophils %-21.8 Basophils %-0.6 Neutrophils #-2.01 Lymphocytes #-3.64 Monocytes #-0.55 Eosinophils #-1.74 Basophils #-0.05 Neutrophils % confirm.-27.5 Lymphocytes % confirm.-42.3 Monocytes % confirm.-6.7 Eosinophils % confirm.-22.1 Basophils % confirm.-1.3 TSH-2.59

שלום לגבי הנוטרופילים אין בעיה כיוון שמספרם המוחלט תקין לחלוטין. לגבי אאוזונופילים - מספרם מוגבר באופן יחסי. עליה שכזו מתרחשת בעיקר בילדים אלרגיים. במידה וזה לא המצב יש לבצע ברור ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים