בדיקת דם PLATELETS נמוך

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

27/02/2013 | 13:42 | מאת: אמא מודאגת

ילדה בת שנתיים וחצי עם הסטוריה של חומים גבוהים מזה שנתיים. נמצאת במעקב מרפאת FMF מעקב אימונולוגי ומעקב פרופ' שפירר ופרופ' אנגלהרד הדסה. בשבוע שעבר לאחר שלושה ימים של חום גבוהה נלקח ספירת דם שהתוצאה הראתה WBC 17.8 ונלקחו 3 בדיקות שתן בסטיק שנמצא כמות גדולה של דם בשתן ובתרבית יצא תקין. הייתה הפוגה של 3 ימים בחום ו ב 4 ימים האחרונים שוב חום גבוה 40 מעלות ספירת דם אין דלקת אבל פעם ראשונה מתוך מאות בדיקות שנלקחו לילדה ש PLATELETS 127. האם יש קשר בין תוצאות בדיקת הדם לדם שנמצא בשתן? אשמח לקבל תשובה לגבי התוצאה הנ"ל

שלום ירידה שכזו במספר הטסיות אינה מסבירה כלל נטייה לדמם בשתן או בכל אתר אחר. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים