תוצאות בדיקות דם ילד בן שנתיים ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

30/05/2012 | 09:59 | מאת: זיוה

שלום בני בן שנתיים ותשעה חודשים, לפני כשנה ויותר בבדיקות דם שנעשו לו גילינו כי באופן קבוע רמות הפריטין נמוכות מאוד (5-8). הדבר לא השתנה גם כאשר הילד קיבל תוסף ברזל (תוצאות בדיקות הברזל תקינות, בבדיקה האחרונה אף גבוה מהנורמה). רמות ההמוגלובין בבדיקות שנעשו לו במהלך השנה האחרונה כמעט תמיד היו נמוכות (9.8-11.6). מסקירת הבדיקות של השנה האחרונה ניתן לראות כי: HCT כמעט תמיד נמוך מהנורמה. MCV תמיד נמוך מהנורמה %NEUT כמעט תמיד נמוך מהנורמה %LYM לרוב גבוה מהנורמה NEUT abs לרוב בטווח הנורמה PLT לרוב בטווח הנורמה בבדיקה האחרונה חומצה פולית ו-B12 יצאו תקינות מה ניתן להסיק מתוצאות כאלה שחוזרות על עצמן כל הזמן? לפני כשנה הופנינו למעקב בגסטרו בשניידר. לא קיבלנו תשובות/טיפול. אני לא יודעת אם זה קשור, בחודשיים האחרונים הילד מתלונן על כאבי רגליים, הוא ילד שובב ונופל לא מעט בנוסף רופא הילדים שבדק אותו לא מצא כל בעיה. אשמח לתשובה או לפחות באיזה כיוון צריך לבדוק. תודה אמא מודאגת

שלום התמונה מתאימה לחסר ברזל.בדגש על חסר במאגרי הברזל(רמת הפריטין). ממליץ על בירור יסודי יותר ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום בדיקות דם בילדים