ספירת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

14/03/2012 | 22:46 | מאת: עופר

ערב טוב ד"ר לווין ! ביתי בת 9.5 עם כיבים בפה, כיבים שחוזרים בתדירות גבוה. בצענו ספירת דם לפי המלצת הרופא להלן: WBC K/?µl 3.8 RBC M/?µl 4.44 HB g/dL 12.6 HCT % 39 MCV fl 88 MCH pg 28.4 MCHC g/dl 32.3 RDW % 11.7 MPV fl 8.2 HCT/HGB Ratio 3.1 PLT K/?µl 211 NEUT% % 35.5 LYM% % 55.5 MONO% % 5.4 EOS % % 3.1 BASO % % 0.5 NEUT.abs K/?µl 1.3 LYMP.abs K/?µl 2.1 MONO.abs K/?µl 0.2 EOS.abs K/?µl 0.1 BASO abs K/?µl 0.02 כאשר החריגות הם: WBC K/?µl 3.8 LYM% % 55.5 NEUT.abs K/?µl 1.3 ההסברים על ערכים אלו מדאיגים אותי. אנא תגובתך בתודה מראש, עופר

שלום אחד מהסימנים של "חולשה"חיסונית בזמן ירידה בספירת הנוטרופילים הם כיבים בחלל הפה. במקרה שלנו יתכן ויש ירידה בנוטרופילים אפילו משמעותית יותר אז מופעים הכיבים ולאחר מכן בספירה יש התחלת התאוששות ולכן רק נוטרופניה קלה. חשוב,חשוב חשוב! לפנות להמטולוג ילדים ולבצע בירור מעמיק עקב שילוב זה של כיבים ובעיה בספירה. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום בדיקות דם בילדים