ב.דם חוזרת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

25/12/2011 | 15:25 | מאת: מנתניה

לבני בן ה-9 נערכה לפני 3 שבועות בדיקת ANTISTREPTOLYSIN 0 בעקבות כאבי ברכיים עליהם התלונן התוצאה הייתה 801 לאחר שבועיים חזר על הבדיקה והתוצאה 753 יש לציין כי מעבר לכאבי ברכיים שחלפו הוא היה בריא ללא חום

שלום! ASLO היא בדיקה לנוכחות נוגדנים כנגד חידקי הסטרפטוקוק. תוצאה גבוה מאד כמו 700-800 מרמזת על זיהום סטרפטוקוקלי משמעותי (יתכן בחודשים האחרונים) זיהום שכזה יכול לעורר גם תגובה חיסונית ואף דלקת פרקים. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

28/12/2011 | 11:27 | מאת: מנתניה

האם יש צורך במתן אנטיביוטיקה ?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים