ספירת דם לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

16/02/2020 | 16:31 | מאת: כריסטינה

שלום, היום עשו לבן שלי(בן שנה) ספירת דם שגרתית מציינת כי ברקע יש לו רפלוקס בדרכי השתן וכי מגיל 4 חודשים הוא מקבל אנטיביוטיקה מניעתית כל יום(דיספטיל) ישנם מספר ערכים חריגים מהנורמה ואני מאוד נלחצתי.. יש לנו תור לרופא ילדים מחרותיים אך אשמח מאוד להתייחסות מקצועית. אלו הערכים שיצאו חריגים: Wbc-leucoctytes 4.5 Lymphocytes % 66.1 Eosinophils % 3.3 Basophils % 1.1 Lymphocytes # 3.3 Monocytes # 0.23 Eosinophils # 0.15 שאר הערכים היו בטווח הנורמה

שלום ספירת הדם בלבנה מעט נמוכה זה מחייב מעקב אולי אף לשקול להפסיק את הטיפול האנטיביוטי המניעתי ממליץ לחזור על ספירה ובמידה וזה עדין נמוך לפנות להמשך מעקב המטולוג ילדים חשוב להדגיש שמדובר בבירור לא דחוף ולא מדובר בבעיה מדאיגה דרור

17/02/2020 | 13:52 | מאת: כריסטינה

תודה על המענה. שוחחתי עם הרופא ילדים והוא אמר שכדאי לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים. יש לנו חיסוני גיל שנה מחרותיים ובעוד שבועיים וחצי הוא צפוי לעבור ניתוח ברית מילה בהרדמה כללית (לצערי מסיבות אישיות לא יכולנו לעשות כשנולד וזה נדחה עד עכשיו) האם לפי דעתך לעשות חיסונים כשגרה? והאם התוצאות של הספירת דם לא יהוו בעיה לניתוח? תודה

מנהל פורום בדיקות דם בילדים