בדיקות דם בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

08/09/2019 | 15:04 | מאת: תומר

שלום ד"ר, אשמח לעזרתך בפענוח בדיקות הדם של בני בן ה7 חודשים. הבדיקות בוצעו לאחר שהתינוק חלה לאחר כניסה לגן- חום, צינון קשה שלא השתפר במשך 5 ימים- ונועדו לבירור האם מדובר בזיהום חיידקי ולא ויראלי. מצרף את הערכים- כולל סימון מה שמופיע כחריג. אשמח לחוות דעתך. תודה רבה! WBC- 10.2 RBC 3.86- חריג Hemoglobin 10.4- חריג Hematocrit - 31.8- חריג MCV - 82 NCH- 26.9 MCHC 3- 2.7 RDW- 12.5 Platelets- 604- חריג MPV- 9.9 netu %- 35.4 lymp%- 43.9- חריג mono%- 10.1 Eosi %- 10.1- חריג baso %- 0.5 netu #- 3.6 lymp #- 4.46 mono #- 1.03 eos #- 1.03- חריג baso# - 0.05

שלום בספירת הדם אין עדות לזיהום משמעותי או רמז לזיהום חידקי. ההמוגלובין הנמוך והטסיות המוגברות יכולים להיות משניים למחלה החריפה וראוי לחזור על הספירה בעוד כ3 שבועות בזמן שאינו חולה ואז לבדוק האם יש עדות לחסר ברזל או בעיות אחרות. דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים