תוצאות בדיקות דם מדאיגות בילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

31/08/2019 | 23:03 | מאת: רוית

שלום רב, מבקשת לברר תוצאות בדיקות שמדאיגות אותי. בן 4.5 בריא בדר"כ שהתלונן על כאב במפשעה שגרם לצליעה. נבדק במיון. נעשה אולטרסאונד מפשעה ואשכים ולא התגלתה בעיה. בוצעו בדיקות דם ותוצאת ה lymp abs הנה 1.3. כמו כן בוצע צילום רנטגן למפרק הירך שטרם פוענח. מציינת שלא היה חום ו/או וירוס שקדמו לעניין. כמו כן, לילד חבלה שהזדהמה באותה רגל מנפילה כשבוע וחצי קודם. גם ההמוגלובין מעט נמוך 11.3. אשמח לחוות דעתך. תודה

שלום אכן מדובר בערכים נמוכים ביחס לגיל בעיקר ברמת הלימפוציטים במידה וממצא זה זמני/ חולף הרי הוא חסר משמעות. במידה והממצא עקבי בבדיקות חוזרות יש מקום להרחבת הבירור. ממליץ לחזור על בדיקות בעוד כשבועיים דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים