תינוק שנולד עם צהבת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

16/06/2019 | 16:52 | מאת: רונית

שלום בני כיום בן חודש ועשרה ימים. השתחרר מבית חולים עם צהבץ ילודים שבשיא היתה 16.4. טופל בפוטו ומאז בירידה. לילד חוסר ב g6pd. נעשו מספק בדיקות שהראו בילירובין אוכל בירידה. יחד עם זאת, בילירובין ישיר עולה: בדיקה מ 16.5- סהכ: 12.25, ישיר0.84 בדיקה מ19.5- סהכ : 11.82, ישיר: 0.97 בדיקה מ16.6- סהכ : 5.06, ישיר 1.26 מה יכולה להיות הסיבה לעליה בילירובין הישיר? האם מדובר בעליה חדה שיכולה לגרום נזק? כיצד להמשיך ולהתנהל , האם יש צורך בבדיקת ממוחה? טיפול? המשך ברור? לחומה מאוד אודה לתשובתך.

שלום הממצה העיקרי הוא ירידה יפה בערכי הבילירובין להערכתי ממש לא מדאיג בהחלט נדרש מעקב רופא ילדים דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים