שקיעת דם גבוהה esr על מה זה מעיד?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

07/09/2018 | 12:06 | מאת: גל

היי, עשיתי בדיקות דם עקב כאבי בטן ממושכים בשיקעת הדם הערכים היו 16.. אני מאוד מבוהלת עקב כך.. על מה זה יכול להעיד? אציין כי אני סובלת מכאבי בטן עליונה בעיקר עייפות חולשה אך אין סימנים של הקאות, שלשולים וכו.

שלום ראשית שקיעת דם 16 אינה מוגברת . בכל מקרה מדובר בבדיקה מאד כללית שאר יכולה לרמז (לא יותר מזה)(על תהליך דלקתי זיהומי בגוף. אין כל יכולת לפי הבדיקה לדעת את מיקום הדלקת. בדיקת שקיעת הדם הופכת בשנים האחרונות לפחות ופחות פופולרית בקרב רופאים. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים