בדיקת לקטט-פירובט לילד בן 2.9

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

12/02/2018 | 09:45 | מאת: אמא

שלום דר לוין, הופנינו ע"י רופא התפתחות לעשות בדיקות דם לבננו בן ה2.9, בין השאר לקטט ופירובט. אנחנו מנסים להבין אם יש צורך בבירור נוסף. בקריאה בויקירפואה בהסבר לחומצה פירובית כתוב שכאשר היחס בין הלקטט לפירובט קטן מ10 יש חשש לפגם בקומפלקס של האנזים pyruvate dehydrogenase. היחס שקיבלנו הוא 6.53 (לקטט 8.3 , פירובט 1.27). הרופאת ילדים רוצה לשלוח לבדיקה חוזרת בעקבות החשש שהבענו בפניה. אנחנו רוצים לוודא שבאמת יש צורך לבדוק שוב. ןמה המשמעות של פגם באנזים הזה אם אכן ישנו? האם יש תרופה או תוספים כלשהם שאפשר לתת לילד? או שהבדיקה הזו היא רק בשביל לדעת אם יש הסבר לעיכוב ההתפתחותי. אציין שמלכתחילה הבדיקות נעשו בגלל עיכוב התפתחותי לא מאוד חמור שגרם לנו לפנות לרופא התפתחות (הבקשה לבדיקות דם שקשורות למטבוליזם, היו ביוזמתי משום שחששתי שיתכן שהאלרגיה לחלב ממנה סובל בני והתזונה שלו השפיעה בצורה כלשהי). תודה מראש והמשך שבוע טוב.

שלום זה ממש לא בתחום השאלות לפורום זה יש לפנות לפורום בנושא מחלות מטבוליות דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים