בדיקת אלקליין פוספטאז

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

01/11/2017 | 16:15 | מאת: מרים בן ארי

שלום, אני 5 חודשים אחרי לידה. יומיים אחרי הלידה עברתי pe ואני מטופלת במשך חצי שנה בקלקסן 80. ב3 חודשים האחרונים אני עם כאבי בטן בצד ימין וכן ירידה במשקל. מציינת כי מניקה. עברצי אולטרסאונד, סיטי, בדיקות כירורג בדיקות גסטרואנתרולוג, גסטרוסקופיה והממצא- בקע ונטלי עם פתיחה של 5 ממ. בנוסף בדיקת הדם אלקליין פוספטאס שלי עלתה ל119( עשיתי 3 בדיקות דם ב3 חודשים האחרונים וכל בדיקה הערך עלה). שאר הבדיקות דם תקינות. מה המשמעות של הערך הגבוה? תודה

מרים שלום המקרה שלך מורכב בעיקר עקב השילוב של תסחיף ריאתי וירידה במשקל. ממליץ לפנות ליעוץ של רופא פנימאי מומחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים