ערכי נורמה בבדיקות דם של ילד בן 4.3

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

20/03/2017 | 21:14 | מאת: בתאל

שלום רב לכל המומחים הבן שלי בן 4 ו3 חודשים ועשינו לו בדיקות אתמול מהוריד בעקבות בקשה של רופאה בהתפתחות הילד שטוענת שהוא לא מספיק גובהה. אני אחות במקצוע ומבינה לא מעט אבל לא מצליחה בשום מקום למצוא ערכי ייחוס של בדיקות. לא יודעת למה הקופ"ח התשובות שיוצאות במחשב הן עם ערכי ייחוס של מבוגרים. אשמח לדעת מאיזה גיל מתייחסים לערכי נורמה של ילדים כמו לאלה של מבוגרים. כמו כן בדיקות מסויימות עוררי את תשומת ליבי, אשמח אם תענו לי לגביהן. שולחת בכוונה את כל הספירה על מנת שתקבלו תמונה מלאה יותר.תודה רבה! WBC 5.1 K/µl NEUT% 33.7% NEUT.abs 1.7 K/µl LYM% 54% LYMP.abs 2.7 K/µl LUC% 2.8% MONO% 6.4% MONO.abs 0.32 K/µl EOS % 3.0% EOS.abs 0.1 K/µl BASO % 0.5% BASO abs 0.0 K/µl RBC 4.65 M/µl HB 12.8 g/dl HCT 37.6% MCV 80.9 fL MCH 27.6 pg MCHC 34.1 g/dl RDW 14.1% MACRO% 0.1 MICRO % 2.9 HYPO % 0.7 PLT 319 K/µl MPV 8.1 fL כמו כן TSHמדאיג אותי - יצא 7. שוב, לדעתי הטווח של הנורמה בקופה הוא של מבוגרים. T4- FREE 16.7 pmol/L VITAMIN B12 414 pmol/L FOLIC ACID 22.6 nmol/L וגם בכימיה: CREATININE 0.31 mg/dl URIC ACID 3.32 mg/dl תודה רבה רבה! אשמח למענה וגם אם יש מקום שבו אוכל להסתכל על ערכי נורמה של ילדים זה יהיה מעולה!

שלום ראשית את מאד מאד צודקת ויש שונות רבה בערכי הנורמה בגילאים שונים וממש לא נכון ולא מקצועי לבחון בדיקות של ילד בן 4 לפי נורמות של מבוגר לתוצאות עצמן הספירה בסדר, הקראטנין הנמוך הוא ביטוי לתפקוד תקין- מעולה של הכליות , רמת הTSH מוגברת ורצוי לחזור על זה בעוד 2-3 חודשים ולראות האם מדובר בממצא אמיתי בהצלחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים