אאוזונופילים מוגברים/ GOT

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

16/02/2016 | 14:07 | מאת: sari

אבקש את חוות דעתך המקצועית לגבי 2 ילדים שלי,: * בן 9 שבכל בדיקות הדם שלו לאורך שנות ילדותו ה EOSINOPHILS גבוהים לדוגמא: (0-5)% 19.8 / (0-0.6)1.09# או- 16.8% / 1.66# . בפעם האחרונה היו גם נטורפילים נמוכים (40-60) 23.5% /(1.8-8) 1.29# . האם יש צורך באיזשהו בירור עומק ? לא ידוע לי על אלרגיות. * בת 5 (במעקב נפרולוגי עקב ריפלוקס שתן- שופכנים מורחבים) נשלחה לUS עקב GOT מוגבר מאז לידתה לדוגמא:47/45/43 ( CK/ALT תקין ) הממצאים היחידים שהיו : "בבטן אמצעית הודגמו מספר מה קשריות לימפה מזנטריאליות בגודל גבולי כ 1*0.6 ס"מ עם צוקה , מבנה וזרימת הדם תקינים - מראה שפיר כיס מרה מכווץ." האם יש מקום לבירור נוסף? אודה לתשובתך.

ראשית אני ממליץ שבכל שאלה נתמקד בילד אחד בנושא אחד! לעניינו לגבי הילד הראשון אני בהחלט ממליץ להעמיק את הבירור ולהרחיב אותו בראש ובראשונה ע"י בדיקה יסודית ע"י המטולוג ילדים יתכן יש מקום לבדיקות דם נוספות. לגבי המקרה השני מצטער אך השאלה לא ברורה לי בדיוק. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים