גילוי שארית לאחר היסטרוסקופיה הבחנתית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/02/2016 | 19:33 | מאת: דנה

שלום רב , לפני כ 3 חודשים בשבוע ה 6 להריון נטלתי פעמיים ציטוטק בהפרש של שבועיים כיון שלעובר לא היה דופק . עקב דימומיים נמשכים וביצוע בדיקת US הועלה החשד לשאריות שליה . לאור זאת הופנתי להיסטרוסקופיה הבחנתית - בהיסטרוסקופיה נראה חלל רחם תקין , בדופן אחורית קרוב לאיסטמוס נראה אזור עם ממצא חשד לשאריות הריון , הממצא הוסר ונשלח לבדיקה הסטולוגית והרופא מסר לי כי בעת הניתוח הסיר את השארית . כיום כחודש לאחר הניתוח אני עדיין מדממת , לאחר ביצוע אולטרסאונד וגינלי US נמצא כי בחלל הרחם ניצפה תוכן בהדיות מעורבת בגודל 11*20 עם זרימת דם ערה - חשד לשארית חזרתי לרופא המנתח והוא המליץ לי לבצע היסטרוסקופיה נוספת . יש לציין שיש לי כאבי הולכים וחוזרים השאלה שלי היא : 1. האם מדובר ברשלנות רפואית ? כיצד ייתכן שהרופא לא ראה את השארית בפעם הראשונה ? 2. האם אין חשש לפגיעה בפוריות עקב ביצוע ניתוח חוזר בהפרש זמן קמר של חודש ? מה ניתן לעשות ? מזה כ 3 חודשים והשארית טרם נפלטה לכן איני רואה סיבה להמתנה 2. במידה ותמליץ על היסטרוסקופיה ניתוחית תוך כמה זמן כדאי לבצע היסטרוסקופיה הבחנתית חוזרת לבדיקה שהכל תקין ואין חשד להידבקות ?

דנה שלום רב, 1. אין בפני החומר עם התצלומים מההיסטרוסקופיה ולכן לא אוכל חוות דעה 2.בידיים מיומונות לא אמורה להיות פגיעה בפוריות גם בניתוח חוזר בזמן קצר 3.נראה שאם יש שארית ועברו כבר 3 חודשים אין מנוס מהיסטרוסקופיה ניתוחית להסירה, ממליץ כחודש לאחריה בסיום הוסת לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לשלול הידבקויות. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית