היסטרוסקופיה להסרת () פוליפ (?)

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

14/12/2015 | 12:36 | מאת: אני

שלום רב בת 40. באמצא שנת 2011 עברתי מיומקטומיה (הסרת 2 שרירנים) תוך רחמיים בהיסטרוסקופיה (לאחר כשנה של דימומים עזים). כעת רופא נשים (אין לי רופא קבוע) אבחן באולטרסאונד פשוט פוליפ ברחם והמליץ להסירו. רציתי לדעת, האם הרופא יכול להבחין בין פוליפ למיומה? הייתי מעדיפה שלא להכנס לפרוצדורה ניתוחית והרדמה מלאה אם זה לא דחוף...אם זה לא יכול להפוך לסרטני, ואם אף יכול להיספג עם הזמן, הייתי מעדיפה להימנע מניתוח נוסף. מה דעתך והמלצתך בנושא? בברכה אני

שלום לך, אם אין רקע אונקולוגי אצל או במשפחתך הקרובה ואין לך דימומים ואינך מעוניינת בהריון ניתן לעקבו אחרי הממצא ולא להסירו בשלב ראשון, במידה ויגדל או יופיעו סימפטומים של דימום וסתי מוגבר או בין וסתי יהיה מקום להוציאו, ניתן במידה והפוליפ קטן מ-2 ס"מ לנסות להוציאו בשיטה החדישה במרפאה ללא הרדמה אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית