ד"ר זקוקה דחוף לחוות דעתך

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

26/09/2015 | 11:56 | מאת: לימור

ילדתי בניתוח קיסרי חירום לפני 3.5 שנים. לפני שנתיים וחצי ניסיתי להיכנס שוב להריון, משלא צלח הרופא הציע לבצע היסטרוסקופיה (הוא בעצמו), במהלך הבדיקה כאב לי מאד מאד, ולאחריה הוא אמר שתפרו לא טוב והוא פתח את התפרים מבפנים. מאז עברתי 10 טיפולי IVF שכשלו. עברתי 4 רופאים ובכל פעם שאלו האם עשיתי היסטרוסקופיה, השבתי שכן ושהרופא שביצע את הבדיקה אמר שהכל תקין. עברתי עכשיו שוב פעם רופא, והוא ביקש ששוב אבצע את הבדיקה, ביצעתי ובמהלך הבדיקה היו לי כאבים בלתי נסבלים, הרופא אמר שברור שאני לא מצליחה להיכנס להריון! וזה מה שרשם: תעלה: נצפתה "נישה" רחבה של הקיסרי. כניסה לרחם חסומה" ושאלתי אלייך, להבנתי, הרופא הראשון שביצע את ההיסטרוסקופיה, לא ביצע את עבודתו כנדרש. כנראה מאחר וכל כך כאב, הוא הפסיק באמצע במקום לשלוח אותי להיסטרוסקופיה ניתוחית (כמו שהמליץ הרופא השני). אודה לך מאד אם תאמר מה דעתך המקצועית. תודה מראש!

לימור שלום, המינוחים שציינ אינם מבהירים דיים הבעיה, נישה קיסרית היא ממצא שכיח לאחר ניתוח קיסרי ואינה בהכרח גורמת לפתולוגיה ואם כן לרוב גורמת לדימומים לא סדירים ובחלק מהמקרים הפרעה לפיריון חסימה בכניסה לרחם היא עקב הידבקויות שיתכן ונגרמו בעקבות הניתוח הקיסרי, בכדי לתת חוות דעת עלי לראות התמונות מההיסטרוסקופיה או לבצע פעולה בעצמי בכדי לתת אבחנה. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

07/10/2015 | 23:52 | מאת: נופר

היי, אפשר אולי לשאול אצל מי ביצעת את ההיסטרוסקופיה?

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית