תוצאות בדיקת אגן קטן

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/08/2015 | 10:43 | מאת: מוטרדת

אני בת 53 מזה כ3 שנים אין וסת.לפני כשבועיים דימום וסתי. ממצאים של u.s שקיבלתי: רקמת רחם שרירני רירית הרחם בעובי 8.7 מ'מ רירית לא הומוגנית עם מוקדים היפואקוגנים. מעט נוזל. שרירן בגודל 22/20 מ'מ מה לדעתך הסבר לממצאים אלו ואלו טיפולים ניתנים תודה

שלום לך, ראשית יש להפחית החרדות כיוון שהסיכויים לגידול אינם גבוהים, קרוב לוודאי שהדימום נובע מהשרירין הנצפה באולטרסאונד או פוליפ ברירית הרחם (בחלל הרחם). בכדי להשלים הבירור יש לבצע בדיקת היסטרוסוקפיה אבנתית מלווה בביופסיה ואז ניתן יהיה להתקדם אם מדובר פוליפ הרי שהסרתו תפתור את הדימום ותאשר שאין ממאירות. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית