הסטרוסקופיה והזרעות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

26/04/2015 | 17:26 | מאת: א

שלום לפני 9 חודש היתה לי הפלה נדחית- בעקבותיו ציטוטק והסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות הריון. אני עומדת עכשיו לפני ניסיון הזרעה לצורך כניסה להריון. מציינת שאחרי ההסטרוסקופיה הניתוחית עברתי הסטרוסקופיה אבחנתית לבדוק שהכל תקין ויצא שהכל בסדר. האם עכשיו לפני ההזרעה - עלי לבצע צילום רחם לבדוק שלא נפגע משהו בהסטרוסקופיה הניתוחית? ושפתח החצוצרות פתוחות (לפני ההריון עשיתי צילום רחם והסטרוסקופיה אבחנתית ויצא תקין וגם אחרי ההסטרוסקופיה הניתוחית עשיתי הסטרוסקופיה אבחניתית). האם בהסטרוסקופיה האבחנתית אפשר לאבחן ולדעת אם החצוצרות פתוחות? - אם כן, האם יש צורך בכל זאת לבצע צילום רחם? האם ציטוטק יכול לסתימה של החצוצרות? תודה

שלום לך, לא נראה לי שכדאי לבצע בדיקות נוספות כל עוד לא ניסית להרות לפחות 3-4 חודשים אם יש ספק לגבי החצוצרות בדיקת הבחירה היא צילום רחם, אם יש ספ לגבי חלל הרחם הבדיקה הנבחרת היא היסטרוסקופיה אבחנתית אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית