צילום רחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

17/03/2014 | 12:51 | מאת: שאלה

שלום,אני מנסה כבר חצי שנה להיכנס להריון .אני בת 39 ואמא ל-2 ילדים.ביצעתי צילום רחם וזאת התוצאה:מילוי תקין של חלל רחם,אין מעבר דו צדדי דרך חצוצרות.PROXYMAL TUBAL OCCLUSION גם אחרי הזרקה בלחץ. הבנתי שאין דרך להיכנס להריון אלא רק בטיפולי הפרייה. יש לי שאלות:האם יכול להיות שאחרי הצילום ואחרי ההזרקה של החומר אני כן אכנס להריון( כי הבנתי לפעמים אחרי צילום זה פותח ונכנסים להריון). האם יש דרך אחרת ולא טיפולי הפרייה?האם היית ממליץ על צינטור או פתיחת חצוצרות? אני רוצה לציין שה FSH אצלי ביום השלישי למחזור זה 13.3 .תודה רבה.

שלום רב, כדאי ראשית לחזור על ה-FSH, אם עדיין גבוה נראה לי שהכיוון יהיה IVF, מה יש בבדיקת הזרע? לא בור מה הרקע לחסימת החצוצרות אחרי 2 לידות רגילות, האם היו ניתוחים? דלקות? בכל מקרה יש לדולן במקרה בכובש במרפאה מסודרת. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית