פוליפ או מבנה קשתי?

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

07/02/2014 | 21:17 | מאת: אלמה1511

ד"ר שלומי שלום!אני בטיפולי פוריות במעקב זקיקים באולטרסאונד נראה ממצא הדומה לפוליפ? נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית וגם שם הרופא הבחין בפוליפ ואז נישלחתי להיסטו' נתוחית ושם ראה הרופא מבנה רחם קשתי ולא פוליפ??יכול להיות שבאולאסונד לא יודעים להבחין בין מבנה רחם לפוליפ?

אלמה שלום, הההבדל בין אולטרסאונ דלהיסטרוסקופיה הוא בין אמצעי דימות (אולטרסאונד) ובן אמצעי אבחנתי (היסטרוסקופ), לעיתים פוליפים קטנים עשוים לנשור בוסת, ולעיתים עיבוי ברירית באיUר מסוים עלול להתפרש כפוליפ בעוד שמדובר בוריאנט של הנורמה. בכל מקרה היסטרוסקופיה אבחנתית יכולה לתרום לפני ניתוח לוודא האבחנה. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית