פוליפ ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

19/01/2014 | 22:46 | מאת: גל

שלום, בבדיקת א.ס נמצא ברחם ממצא 14X13X26 מ"מ פוליפ אנדומטריאלי? עובי רירית הרחם 17 מ"מ תלת שכבתית. נוזל בתעלת צוואר הרחם בגובה 13 מ"מ. האם יש לבדו כעת שזה לא סרטני ע"י ביופסה? האם פוליפ זה משהו שגדל עם הזמן ויש להסירו? זה מחייב ניתוח והאם הניתוח בהרדמה כללית? תודה

גל שלום, הפוליפ במידה וגורם לדימום או את בגיל המעבר או מנסה להרות צריך להכרת בשלמותו, לביופסיה אין ערך אלא הוצאה מלאה. הרדמה בהתאם למקרה יש להגיע להתייעצות מסודרת בנושא כי חלק מהפוליפים ניתנים להסרה במרפאה ללא הרדמה. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית