חצוצרות חסומות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/12/2013 | 14:15 | מאת: עדי

בת 35, כחלק מתהליך הבירור לאי פריון ביצעתי צילום רחם , ע"פ הממצאים דווח על חצוצרות חסומות ועקב כך לא פעילות. לאחר 2 טיפולי הפריה שלא צלחו, הרופא הציע היסטרוסקופיה על מנת לנסות ולפתוח את החצוצרות כדי ליצור היריון טבעי. מה דעתך? האם זוהי מטרת הבדיקה? האם באמת הדבר אפשרי או אפקטיבי?

עדי שלום, השאלה היכן החסימה, חסימה קריבנית =פרוקסימלית=בחיבור החצוצרו תלרחם ניתן בהיסטרוסקופיה ובמהלכה צינתור של החצוצרות בהנחיית אולטרסאונד או לפרוסקופ לפתוח החצוצרות, קיימת גם שיטה רנטגנית. לחצוצרות החסומות באיזור הקרוב לשחלות ניתן לפתוח בגישה לפרוסקופית (דרך דופן הבטן). אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית