התלבטות לגבי היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

24/11/2013 | 12:41 | מאת: שירה

שלום רב. בת 33, רווקה. ללא ילדים אך בגיל 18 עברתי הפלה בגרידה. לפני כשנה אובחנה אצלי מיומה בחלל הרחם, תת רירית סבמוקוזית בגודל 2 ס"מ לאחר תלונות על דימומים חזקים מאוד בזמן מחזור והן דימומים לאחריו. הייתי אמורה לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית לאחר המלצה מהיסטרוסקופיה אבחנתית בה נמצאה המיומה. בזמנו ביצעתי גם דגימות ביופסיה מצוואר הרחם שיצאה תקינה לחלוטין והן דגימת פיפל שיצאה תקינה. מאחר והפסקתי ליטול גלולות פסקו הדימומים במהלך החודש (אולם הדימומים המוגברים במחזור נמשכים) ועל כן הרופא אמר שאינני חייבת לבצע את ההיסטרוסקופיה הניתוחית ושעדיף לא "להיכנס לרחם" סתם. כעת אני מנסה מזה 5 חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה עד כה. מאז שנתגלתה המיומה יש לציין גם כי אני סובלת מכאב/לחץ בצידי הבטן התחתונה שנאמר לי שאין כנראה קשר למיומה מאחר והיא קטנה. ביצעתי גם אולטראסאונד בטן תחתונה, עליונה וכליות- ללא ממצאים. יש לציין כי אני במעקב ועל פי האולטראסאונד הואגינלי המיומה נשארת בגודלה 2 ס"מ. כמו כן יש לי שתי מיומות נוספות מחוץ לרחם בגודל של 1-2 ס"מ סבסרוזיות. בכל מחזור כשאני חווה מחדש את הדימומים הכבדים ואת הכאבים ביומיים הראשונים במיוחד אני רוצה לבצע את הניתוח אך לאחר מכן, שוקלת מחדש האם זה כדאי...יש לציין כי הדימומים במחזור אינם שונים רק בכמות אלא גם בצבע- הם דומים יותר לדימום של פצע ולא של מחזור כלומר הם ממש אדומים. כמו כן, הכאבים שהחלו עם גילוי המיומה- האם הגיוני שהם לא כתוצאה ממנה? איך עליי לקבל החלטה כה גורלית בדבר ביצוע הניתוח שכן אני חוששת שהניתוח יפגע בפוריות שלי ומצד שני אולי המיומה מפריעה להיכנס להריון, אם כי יש לציין כי אימי טוענת כי גם לה לקח כשנה להיכנס להריון...אשמח לתשובה מפורטת.

שירה שלום, לשרירנים בפרט אילו הבולטים לחלל הרחם יש מנגנון הפרעה בפיריון וקיימת המלצה להסיר מיומות מהסוג שתארת. אני מבין את הלחצים והחששות, אבל אני מניח שתוכלי לבדוק בי"ח/רופא מיומנים בפעולה הזו שבידיים הנכונות היא פעולה פשוטה המתבצעת במתכונת אישפוז יום. מפאת גילך, הקליניקה של כאבים ודימום כבד בהתחלת הוסת והשאיפה לפיריון נראה לי שכדאי לשקול בחיוב הוצאת השרירן. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית