פוליפ רחמי באבחנתית כ- 2 ס"מ

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

19/08/2020 | 14:23 | מאת: מוטרדת אחת

האם פוליפ ברחם שמדמם, מסוכן יותר מבחינת סיכון לממאירות מפוליפ שאינו גורם לסימפטומים? בנוכחות רירית רחם תקינה גם באולטרסאונד וגם בהיסטרוסקופיה אבחנתית (וחצוצרות ושחלות תקינות) - האם הסבירות לממאירות בפוליפ רחמי קטנה יותר? ידוע לי שרק בדיקה מיקרוסקופית של הפוליפ תיתן תשובה ודאית האם הוא שפיר, ובכל זאת רציתי לדעת האם לפוליפ ממאיר יש מראה אחר מפוליפ שפיר בהיסטרוסקופיה אבחנתית, או שהם לגמרי זהים במראה שלהם? מה הטיפול אם הפוליפ חס וחלילה לא שפיר?

הדרך היחידה לדעת האם פוליפ ממאיר היא להוציאו ולבצע בדיקה פתולוגית. לא ניתן רק על סמך מראהו בהיטרוסקופיה אבחנתית לקבוע ממאירות. אבל אם יש דימומים כבדים או לא סדירים או לחילופין ברצונך להרות הרי אילו האינדיקציות הברורות להסרת הפוליפ, כמו כן אם יש רקע משפחתי של גידולי שדו/או שחלה או ברירית הרחם בגיל צעיר ישנה גם כן המלצה להוציאו. הפעולה קלה ופשוטה ולא כדאי במקרה של פוליפ תסמיני להישאר עם סימני שאלה. בהצלחה!

17/09/2020 | 19:42 | מאת: ק

התשובה היא שפוליפ ממאיר ולא ממאיר זה אותו דבר אין איזה הבדל בינהם. מה שיקלל עלייך שהסיכוי שפוליפ ממאיר הוא1-5%. כלומר הרוב הגדול לא ממאיר.

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית