היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

01/06/2020 | 21:02 | מאת: מאי

שלום, אודה מאוד לעצת המומחים. לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית בעקבות דאריות שיליה (לידה שקטה). הרופא ציין שהיה ממצא חריג בגודלו - 3 סמ, שנדבק לדופן האחורית. המליץ על אבחנתית לאחר הוסת. 1. הבנתי שמומלץ לקחת אסטרופם לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית למניעת הידבקויות. לפחות אם לא מועיל, לא מזיק. האם אכן כך? בהמלצות השחרור לא נכתבה המלצה על כדורים. 2. האם הידבקויות יכולות לפגוע ברירית ובקליטת הריון גם אם מסירים אותן?

אסטרופם אפשרי לא הכרחי,יעילותו לא הוכחה במחקרים רפואיים הידבקויות יכולות להפריע לקליטה להיריון, עדיף להסירן

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית