היסטרוסקופיה - אבלציה של רירית הרחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

12/05/2020 | 15:39 | מאת: קרן

שלום רב, בת 47, מועמדת לאבלציה עקב דימום ווסתי מוגבר (התקן מירנה לא עזר וגלולות לא אפשרי כלל). הבנתי שיש סיכוי רב להידבקויות אחרי ההליך, השאלה האם יהיה אפשרי בעתיד לקחת ביופסיה במצב של הידבקויות או האם יש סיכון שדם ווסת לא יוכל להתנקז החוצה? כמו כן - בניתוח פרטי - האם ישנם חומרים/אמצעים שונים להפחית סיכוי להידבקויות בהליך? תודה רבה מאוד

לאחר ניתוח אבלציה לרוב לא נוצרות הידבקויות, עובדה שיש נשים שלאחר הפחתת הרירית והאבלציה מצליחות להרות. אם הכוונה להרות אבלציה היא לא הפעולה הנבחרת, ואם אין כוונה להרות ההידבקויות לא צריכות להדאיג אותך, בכל מקרה אין בעיה לקחת ביופסיה לאחר אבלציה. בהצלחה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית