רחם אחורי עם רפלקסיה בולטת

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

11/05/2012 | 12:21 | מאת: מיטל

שלום אני בת 30 וחצי בהריוני השני ,כרגע אני בשבוע 6 להריון ורציתי לדעת האם זה וודאי שיהיה לי עצירת שתן שוב כמו שהיה לי בהריון הראשון בשבוע ה12 כיוון שאובחנתי שיש לי רחם אחורי עם רפלקסיה בולטת,חשוב לציין שהעצירה היתה כשבוע ולא חזרה.דבר נוסף זה שאחרי שהוציאו לי את הקטטר בהריוני הראשון ביצעו לי אולטראסאונד של רצפת האגן והתוצאה היתה:אורתרה לא רחבה,ללא צניחת איברים . רחם בהיפראנטפלקסיה , ישנה מוביליות של הפירנאום בעיקר במדור האחרוי בגבול הנורמה.

שלום לך, יש סתירה בדווח שלך, הרחם כנראה בכפיפה קדמית ולכן הוא לוחץ על כיס השתן. אין ודאות כי הבעיה תשנה בהריון הנוכחי, כדאי אולי שתפני למרפאה לפיזיותרפיה של רצפת האגן דרך קופ"ח או באופן פרטי ע"מ ל"אמן" את שלפוחית השתן בתרגילים שאולי ימנעו הבעיה. בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית