נישה לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

20/01/2019 | 12:54 | מאת: אילנה

שלום רב, בת 40 4 לידות 3 מתוכם ניתוחים קיסריים. ניתוח אחרון לפני שנתיים כולל קשירת חצוצרות. כשנה לאחר הניתוח האחרון החלו דימומים במהלך רוב החודש. אליהם הצטרפו כאבים עזים בצלקת הניתוחית ברחם בימים של הווסת ולערכתי ביום הביוץ. בנוסף דימום במהלך קיום יחסי מין. עברתי המון בדיקות כולל פאפ וקולוסקופיה, כולן יצאו תקינות. בבדיקת על שמע גניקולוגית בבית החולים נצפה כי הרחם דבוק לדופן בטן עליונה, ונצפתה נישה 0.6*0.75 ס"מ. נשלחתי לרופא המטפל לשקילת טיפול ניתוחי. שאלתי: האם יתכן כי הנישה גורמת לכל אותן תופעות, והאם ניתן לטפל בנושא בעזרת היסטרוסקופיה ניתוחית ולחסוך ניתוח כירוגי? תודה מראש על התייחסותך.

יתכן, אך לשם כך יש לבצע הערכה שתכלול היסטרוסקופיה אבחנתית ומייד בתומה אולטרסאונד לפי עובי רקמת השריר הנותרת ניתן יהיה להעריך המקום להיסטרוסקופיה ניתוחיתץ בהצלחה!

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית