תוכן לא סדיר באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

11/01/2019 | 11:42 | מאת: רבקה

שלום רב בתאריך 14-11 עשיתי ניתוח להוצאת פוליפ עקב ניסיון כניסה להריון, דימומי מחזור ארוכים והכתמות .בת 38 בריאה. לאחר 7 חודשי ניסיון. אחרי הוצאת הפוליפ פעמים האולטרסאונד נמצא מסה אקוגנית. אחרי 2 מחזורים שקוצרו משמעותית מ7 ימים ליומיים עשיתי היום ה11-1 אולטרסאונד וגנילי ונמצא לא מסה כי אם תוכן לא סדיר נצפו אזורים אקוגנים בשילוב אזורים הטרוגנים ומעט נוזל בחלל נצפו זרימות קלות בחלל רירית לא סדירה.עובי הרירית ירד מ20 לפני הניתוח ל8.5

אם יש ספק עדיף לבצע היסטרוסוקפיה אבחנתית, אם כי קרוב לוודא שאין צורך בשום התערבות אם הפוליפ קטן ואין דימומים כבדים בוסת או בין המחזורים. בהצלחה!

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית