שארית שיליה לאחר לידה בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

13/02/2012 | 23:00 | מאת: רינה

שלום,בתי, 33, ילדה (במזל טוב)לפני חודש וחצי בניתוח קיסרי. משך זמן זה סבלה מדימום. הייתה בביקורת אצל רופא על פי מה שאמרו לה. לאחר חודש וחצי הלכה לבדיקה נוספת ע"פ הנוהל.הרופא העלה חשד (בבדיקת אולטרה סאונד)שיש שארית שלייה וצריך לעשות היסטרוסקופיה (אבחנתית וייתכן ניתוחית). קראתי חלק מהפורומים בנושא נשים ולידה ולא ראיתי אף שאלה בנושא של שארית שלייה. 1.מה השכיחות של-שארית שלייה? 2.האם הבדיקה נעשית בבית חולים או במרפאה? 3. מה הסיכונים בעצם המקרה ובבדיקה? 4.האם הבדיקה נעשית בהרדמה? 5. האם אפשר אח"כ להמשיך להיניק? 6. האם יש אפשרות להריון נוסף? אודה מאד על התיחסותך ותשובתך בברכה

רינה שלום לשאלותיך: 1.מה השכיחות של-שארית שלייה?קשה לקבוע במדויק, לפי הספרות המקצועית השכיחות נעה בין 1-20% 2.האם הבדיקה נעשית בבית חולים או במרפאה?הסטרוסקופיה אבחנתית מתבצעת במרפאה, לעיתים כאשר בבי"ח בחדר ניתוח 3. מה הסיכונים בעצם המקרה ובבדיקה?הסיכונים קטנים, אך אם ישנה שארית חשוב להוציאה בכדי למנוע סיבוכים בעתיד 4.האם הבדיקה נעשית בהרדמה?לא 5. האם אפשר אח"כ להמשיך להיניק?כן 6. האם יש אפשרות להריון נוסף?בודאי אשמח לסייע, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

17/02/2012 | 23:12 | מאת: רינה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית