פוליפ- ניתוח או לא?

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

05/01/2012 | 23:20 | מאת: קצת מודאגת

ד"ר שלומי שלום. לפני כשלושה חודשיים הופיעו דימומים- הפרשות מספר ימים לאחר סיום הווסת . עליי לציין שאני שומרת נידה ולכן הדבר לא היה ברור. באולטרסאונד עלה חשד לפוליפ. עברתי היום היסטרוסקופיה ואכן מתברר שישי פוליפ. הבנתי שעליי לעבור ניתוח להסרתו. הפוליפ בגודל 4 מ"מ. שתיש אלות: האחת האם הסרתו חייבת להיות ע"י ניתוח או שקיימת דרך אחרת? השנייה, האם פוליפ הוא מיומה ומה ההבדל בניהם? תודה רבה

שלום לך, פוליפ הוא רקמה מרירית הרחם (החלק המדפן את חלל הרחם) שרירן מקורו בשריר הרחם. הטיפול יכול במקרי ם מסוימים של פוליפים קטנים גם להיותת רופתי, כתלות בגודל הממצא ומיקומו ואיפיונו בהיסטרוסקופיה אבחנתית. אשמח לסייע לך, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית