פוליפ

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

23/12/2011 | 18:22 | מאת: ענת

אמא שלי בת 76 החלימה סרטן שד קיבלה שנה וחצי טומאקסיפן עכשיו ממשיכה ארומזין בבדיקה אצל הגניקולוג באולטראסונד ראו פוליפ אין לה דימום רק צורך ללכת לשירותים המון פעמים מצורף הבדיקה הבדיקה בוצעה בגישה: משולבת נתוני_רחם מנח : אמצעי גבולות: סדירים 52 מ"מX 39X 42 :מירקם: תקין מידות הרחם הערות:רירית ברובה דקה.בפונדוס ממצא אקוגני כ11*6 ממ עם ?איזורים ציסטיים בתוכה אוסקולרי. פוליפ _נתוני_שחלה_ימנית מ"מ x 7x 10 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין נתוני_שחלה_שמאלית מ"מ x 8x 22 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין דוגלס: חופשי מנוזל .שד CA סיכום:לפני שלוש שנים עברה ניתוח AROMASIN נוטלת מופנת לרופא המטפל להמשך בירור מופנית לרופא/ת נשים מטפל/ת *** מה זה אומר?

הי ענת, התשובה מלמדת על כך שיש צורך בביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית ובמהלכה אחד מ-2 אופציות: 1. במידה ויש פוליפ יש לעבור להיסטרוסקופיה ניתוחית 2. במידה ואין פוליפ יש לדגום את רירית הרחם במהלך ההיסטרוסקופיה ע"מ לקבל תשובה מרקמת רירית הרחם במטרה לשלול גידול. אשמח לסייע לך במרפאתי, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית