פרוגילוטון והנקה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

11/11/2011 | 17:47 | מאת: מניקה

ילדתי לפני 7 שבועות, ונמצאו שירי שיליה (4 ס"מ) בחלק הבסיס של הרחם.עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת השארית וחודש אחרי אבחנתית, בה גילו הדבקויות. הומלץ לי המשך טיפול תרופתי של פרוגילוטון, על מנת לשקם את רירית הרחם, ולאחר 3 חדשים היסטרוסקופיה ניתוחית שוב על מנת להסיר את ההדבקויות. הבנתי שזה ההליך המקובל. שאלתי קשורה להנקה- האם אני חייבת בשל לקיחת הגלולות פרוגילוטון להפסיק את ההנקה?

שלום לך, לקיחת פרוגילוטון אינה אינדיקציה להפסקת ההנקה, הרעיון הוא לבנות רירית ולקבל וסת, לקיחת אסטרוגן(אחד ההמרכיבים בפרוגילוטון) ב-3 חודשים הראשונים לאחר הלידה עלול לגרום להפסקת ייצור החלב. אני חושב שכדאי להתייעץ במנתח ההיסטרוסקופי על היסטרוסקופיה אבחנתית קודם לניתוח היסטרוסקופי נוסף בזמן כה קצר. בהצלחה, אשמח לסייע לך במרפאתי, רפואה שלמה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

24/01/2012 | 10:37 | מאת: ורד

שלום ילדתי בתאריך 18/11/11 ומאז הדימום לא הפסיק לי והיה מלווה בכאבי בטן ורגליים מאוד חזקים כעבור חודש וחצי הופניתי לעשות אולטרא סאונד וגילו שאריות שליה . בתאריך 11/1/12 עברתי היסטרוסקופיה להוצאת השאריות והביאו לי פרוגילוטון אחרי שבועיים של לקיחת הגלולות שוב יש לי דימום. השאלה שלי היא כמה זמן ימשיך הדימום והאם זה נוראמלי או שיש צורך לעבור בדיקת אולטרא סאונד חוזרת? תודה ויום טוב

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית