מחיצה ברחם-לנתח או לא?

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

29/08/2017 | 13:16 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 38, נכנסתי להריון ראשון באמצעות הזרעה. יש לי מחיצה של 16 מ"מ. עד שבוע 7-8 ראו דופק תקין. בתחילת שבוע 12 החל דימום ואז ראו שאין דופק וגודל עובר כשבוע 7 (הפסיק להתפתח). עברתי גרידה. אני בדילמה האם לנתח את המחיצה או לא. אשמח לעזרה. תודה רבה

שלום לך, יש מקום לשקול ניתוח לאחר ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית ואולטרסאונד תלת מימדי כעקרון באישה המתקרבת לגיל 40 ויש מחיצה סמפטומטית (הפלה) סביר לשקול ניתוח לפתיחת המחיצה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית