כשהרגליים מובילות...

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

04/03/2013 | 23:59 | מאת: רעות

מדוע יש בעייתיות כשהרגליים מובילות, ולא העכוז? ואם יש בעייתיות- מדוע הרופא "משך" את הרגליים של התינוק התאום השני בלידה הקודמת? ועוד שאלה קצת מפחידה- במקרה של היסטוריית לידות מאוד מאוד מהירות- מה קורה אם המצג הוא עכוז, הלידה מתחילה מוקדם מהצפוי, ולא מספיקים להגיע בזמן לבית החולים- מה צריך לדעת? איך אפשר "להינצל"?

שלום רעות. כל הבעיתיות של לידת עכוז הינה אפשרות של כליאת הראש לאחר שגוף העובר יצא. הראש הוא בדרך כלל האיבר הרחב ביותר בגוף העובר ותמיד קיימת אפשרות שהוא לא יעבור דרך תעלת הלידה. בלידה במצג ראש, במידה והראש לא עובר, ניתן לבצע ניתוח קיסרי. בלידת עכוז, קיימת אפשרות תיאורטית שהגוף יעבור והראש לא. העכוז המקופל דומה בהיקפו ובקוטרו לראש ולכן ניתן להניח בביטחון גבוה, שאם העכוז עובר, הראש גם יעבור (במקרה שהעכוז הוא החלק המקדים, ניתן לדמות את צורת גוף העובר לצילינדר). לעומת זאת כאשר הרגליים מתחילות לצאת, אין חלק מקדים רחב שפותח את תעלת הלידה וקיימת סכנה משמעותית יותר שהראש אכן ייתקע (אז ניתן לדמות את צורת גוף העובר למשפך). בחילוץ תאום שני, התאום הראשון כבר "עשה את העבודה" ופתח את תעלת הלידה כך שהסיכון נמוך הרבה יותר, ומשיכה תאום שני ברגליו היא פעולה שגרתית למדי. כל השיקולים התיאורטיים האלה נתמכים בנתונים מחקריים ובנסיון בשטח. לגבי שאלתך האחרונה, אכן קיימת סכנה כזו אך המקרים נדירים ביותר. ברוב המקרים עוברים במצג עכוז (וגם במצג ראש), נולדים ללא צורך בעזרה כלשהי כך שהסכנה באמת נמוכה ומה גם שהמרחקים בארץ אינם כה גדולים. ההמלצה היחידה היא לפנות לחדר לידה בשלב מוקדם כאשר ידוע על מצג פתולוגי ולא להמתין בבית להתפתחות צירים צפופים. בהצלחה.

05/03/2013 | 10:35 | מאת: רעות

תודה! תבורך!

מנהל פורום לידת עכוז